Felkészülni, vigyázz, kész, jövünk!
top of page

Felkészülni, vigyázz, kész, jövünk!

2021. szeptember 11-én 19 órai kezdettel társulatunk, az MK-színpad új vígjátékkal áll a közönség elé. Noel Coward Vidám kísértet című darabja társulatunk egyik nagy kedvence, hiszen karakterei megformálásában és jeleneteinek kivitelezésében egyaránt hatalmas lehetőségek rejlenek, amit Kocsis Judit, Jászai Mari-díjas színművésznő rendezése során igyekezett minél jobban kiaknázni.

A rendezési folyamatok során nagyon sokat tanulunk Jucitól. Munkamorálját, pozitív értelemben vett megszállottságát, hatalmas energiáit hamar átragasztja az emberre, és mi észre sem vesszük, hogy hosszú-hosszú órákat töltünk pihenés nélkül színpadon.

A szituációkat mindig közösen és mélyre hatóan elemezzük, hogy a színészi játék ne csak a szövegmondásról szóljon, hanem a cselekedetek mögött megbújó gondolatok is megjelenjenek benne, mert, ahogy Juci szokta mondani, az tesz igazán felejthetetlenné egy-egy alakítást, ha a színész a megformált karakter mögöttes gondolatait is át tudja adni a nézőnek.

Előfordul, hogy egy-egy részt nem tudunk úgy megcsinálni, ahogy Juci szeretné, ilyenkor mindig előjátssza azt nekünk. Pillanatok alatt belehelyezkedik a szerepbe, és valódi érzelmekkel sír, nevet, veszekszik. Viszont mindig hangsúlyozza, hogy ne őt másoljuk le, mert nem az a célja, hogy az előadásokon sok Kocsis Judit szaladgáljon a színpadon.

Mondásai közül talán valamennyiünk számára a legemlékezetesebb a „viselkedj úgy, mint egy ember”. És tényleg igaza van! Nem azért állunk színpadra, hogy szerepet játsszunk.

Vészesen közeleg a premier időpontja, nekünk pedig még rengeteg dolgunk van, hogy egy kísértetiesen jó színdarabbal állhassunk elő. Aki eljön és megnéz bennünket, annak garantáljuk a misztikus hangulatot, a kísértetjárást, az asztaltáncoltatást, és persze rekeszizmai erőteljes összehúzódását.

Az eladások időpontjai: 2021. szeptember 11., 18. és október 2. 19:00

Helyszín: Hankó István Művészeti Központ

Bővebb információ: www.mkszinpad.com, www.facebook.com/mkszinpad, 06 70 384 5006







Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page