Mezítláb a parkban a RÜGY-ön
top of page

Mezítláb a parkban a RÜGY-ön

Frissítve: 2021. júl. 1.

Június 26-án utoljára álltunk színpadra Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékával, legalábbis Gyömrőn, a Hankó István Művészeti Központban. Az előadást a RÜGY keretein belül mutattuk be, így a szervezők kérésére a belépést ingyenessé tettük.

Hosszú idő óta most játszhattunk újra közönség előtt, mert a járványhelyzet miatt a tavaly decemberre tervezett premierünket idén szeptemberre kellett halasztanunk. Társulatunknak már nagyon hiányoztak a fellépések, hiszen munkánknak az előadások adnak célt és értelmet, így kapva-kaptunk a RÜGY-ön kínálkozó lehetőségen. És ha már a romantika került górcső alá, hát illik romantikus színdarabbal szolgálnunk, ezért esett választásunk a Mezítláb a parkban-ra.

Az elmúlt, bő egy hónapunk a darab felújítópróbáiról szólt. Igyekeztünk új elemekkel gazdagítani játékunkat, hogy azoknak a nézőinknek is nyújthassunk új élményeket, akik már előzőleg látták előadásunkat. Azt hiszem, sikerült nagy meglepetéssel szolgálnunk nemcsak a közönség, hanem önmagunk számára is, ugyanis az előadás előtt másfél héttel derült ki, hogy a színdarab telefonszerelőjét megformáló Tölli László nem tud részt venni a bemutatón. Gyors átszervezésre volt szükségünk. Végül a szorult helyzetet úgy oldottuk meg, hogy Székely Attila, aki eredetileg a futár szerepét alakította a darabban, lett az új telefonszerelőnk, és Tölgyes Tamás kisegítette a társulatot azzal, hogy beugrott a futár szerepébe. Egy új karakter megformálására egy hét igen rövid idő, mégis a fiúk, azt hiszem, elmondhatjuk, kitettek magukért.

Nagyon köszönjük Attilának és Tamásnak a hősies beugrást, a darab színészeinek az alázatos munkát, rendezőnknek, Kocsis Judit színművésznőnek, hogy ilyen fergeteges, szerethető darabot varázsolt színpadra, és elsősorban kedves közönségünknek a sok pozitív visszajelzést.



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page