top of page

Premier és születésnap egyben

Az embereknek szeptember 11-ről elsősorban a 20 évvel ezelőtti terrortámadások jutnak eszébe. Az MK-színpad társulatának azonban pozitív kötődése is van a dátumhoz, ugyanis ezen a napon született társulatunk egyik oszlopos tagja, Pintye Imre.

Imre a díszletek kivitelezésében mindig főszerepet játszik. Nagyon kreatív és értékes ötleteivel feldobja a színpadképet, illetve megold megoldhatatlannak tűnő problémákat. Például Neil Simon Mezítláb a parkban című előadásunkhoz hungarocellből faragott radiátort, hogy azt a díszletfal tetejéhez tudjuk rögzíteni a színészi játék érdekében.

Aktuális darabunk (Noel Coward Vidám kísértet) díszletének egyik leglátványosabb elemét, a kandallót és a bútorokat is Imre készítette. A darab nagy kihívás elé állította a társulatot a kellékek kivitelezésével kapcsolatban is, hiszen szellemidézést, asztaltáncoltatást, illetve szellemjárást kellett színpadra varázsolnunk. Imrének remek ötlete támadt, hogyan táncoltathatnánk asztalt, aztán gyorsan fabrikált is egy táncoslábú asztalkát.

Tehát az idei szeptember 11-e többszörösen is különleges számunkra: Pintye Imre születés napja mellett a Vidám kísértet premierét is ünnepeljük, melyben Imre Dr. Bradman szerepét alakítja.Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page